Google Chrome’a bir talip daha çıktı!

Perplexity, Google Chrome’a Talip Olabilir

ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’a karşı yürüttüğü tekel davası yeni bir evreye giriyor. Bu süreçte yapay zekalı arama motoru Perplexity, dikkat çeken bir açıklamayla gündeme geldi. Şirketin yöneticilerinden Dmitry Shevelenko, Google’ın Chrome tarayıcısını satmak zorunda kalması durumunda Perplexity’nin talip olabileceğini açıkladı.

Shevelenko, Google’ın Android işletim sistemi ve arama motorundaki baskın konumunun yapay zeka asistanlarını nasıl sınırladığını belirtirken, Perplexity’nin yaşadığı ticari engelleri detaylarıyla paylaştı. Ayrıca, Chrome’un kontrolünün Perplexity’ye geçmesi durumunda aynı hizmeti kaliteden ödün vermeden ve ücretsiz olarak sürdürebileceklerini vurguladı.

Perplexity, ABD’de çeşitli telefon üreticileri ve mobil operatörlerle işbirliği yapmayı hedefliyor fakat Google’ın sektördeki egemenliği nedeniyle görüşmelerin çoğunun başarısızlıkla sonuçlandığını kaydetti. Perplexity uygulamasının cihazlara ön yüklenmesi için yapılan görüşmeler, olası “Google yaptırımları” sebebiyle sonuca ulaşamadı.

TSMC, 1.4 nm Üretim Sürecini Duyurdu!

TSMC, yeni 1.4 nm üretim süreci için hazırlıklara başladı. Bu teknolojinin, performans tarafında fark yaratması bekleniyor.

Google’ın arama motorunu varsayılan hizmet olarak dayatan anlaşmalar, Perplexity gibi alternatif yapay zeka tabanlı platformların cihazlara entegre edilmesini engelliyor. Bu durum, sektörde rekabetin kısıtlanmasına ve kullanıcıların sınırlı hizmet almasına neden oluyor.

Google Chrome’un satışı henüz spekülatif olsa da, yaşanan gelişmeler teknoloji dünyasında önemli yapısal değişikliklerin habercisi olarak yorumlanıyor. Peki sizce Google Chrome tarayıcısı satılmalı mı? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.

Related Posts

Eğitimde yapay zeka dönemi! TETZ 2025 zirvesi geleceğin şifresini araladı

Yalçın ÇELİK – Yeniçağ Pursaklar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı çeşitli okullardan temsilci öğretmenlerin de aktif katılım sağladığı zirvede, eğitimde dijital dönüşüm ve yapay zekâ tabanlı yenilikler masaya yatırıldı. EĞİTİM VE TEKNOLOJİ AYNI …

Mobil ve internette her şeyi değiştirecek ihale için tarih belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 5G frekans ihalesinin Ağustos ayı içinde yapılacağını ve 5G mobil iletişimin gelecek yıl başlamasını beklediğini söyledi. Milyarlarca dolar değerinde olacak ihalenin katılımcılarının ilerleyen günlerde kesinleşmesi bekleniyor.

Beton artık çatlak tanımıyor! Geleceğin teknolojisi

İnşaat sektöründe çığır açan bir yenilik, kendini onaran beton teknolojisi, dünya genelinde bilim insanlarının ve mühendislerin ilgisini çekti. Çatlaklarını kendi kendine tamir edebilen bu malzeme, altyapıların ömrünü uzatırken bakım maliyetlerini …

Yunusemreli judocular Mardin biletini 19 madalya ile aldı

Yunusemre Belediyespor’un judocuları, Minikler Judo İl Birinciliğinde 19 madalya elde ederek Mardin’de yapılacak Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Dünya tarihini değiştirecek icat! Hayatınız tamamen değişecek

Son yıllarda akıllı telefonlar insanlar için yalnızca iletişim kurma aracı olmaktan çok daha fazlası haline geldi. Birçok veriyi, dosyayı, bilgiye içinde barındıran telefonlar insanların hayatlarının bir parçası haline geldi. Apple’ın efsane …

Robotlar artık “hissedebilecek”: En gerçekçi sentetik cilt üretildi

Robotların her geçen gün insanlara daha çok benzemeye başladığı bu dönemde, şimdi de sıra “dokunma duyusuna” geldi. İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi ve University College London’dan araştırmacılar, insan derisine benzer şekilde dokunmayı, ısıyı, soğuğu ve hasarı algılayabilen yeni bir sentetik cilt geliştirdiklerini duyurdu.