Hepsiburada’nın 25. Yılı ve Kaspi ile Stratejik Ortaklık

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin: Kaspi İşbirliğiyle 25. Yılı Kutluyoruz

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, şirketin 25. yılını, Kazakistan merkezli teknoloji grubu Kaspi ile gerçekleştirdikleri stratejik ortaklıkla kutladıklarını belirtti. Gökçetekin, “Türkiye’ye bugüne kadar gelen en büyük yabancı yatırımcılardan biriyle gerçekleşen söz konusu işbirliği, şirketin bölgesel etki alanını da büyüttü.” dedi.

Hepsiburada’nın Perakende 2025 Zirvesi’nde Önemi

Birleşmiş Markalar Derneği’nin Fast Company ile düzenlediği Perakende 2025 Zirvesi’nde konuşan Gökçetekin, yapay zeka, müşteri deneyimi ve sürdürülebilirlik konularında Hepsiburada‘nın yürüttüğü çalışmaları ve Kaspi ile olan işbirliklerini değerlendirdi.

Türkiye‘nin önde gelen e-ticaret platformlarından Hepsiburada‘nın 25’inci yılını kutlayan Gökçetekin, Kaspi’nin şirketlerine yatırım yapmalarıyla ilgili bilgi verdi. Gökçetekin, “25. yılımızı, Kazakistan merkezli Kaspi şirketinin ana yatırımcımız olmasıyla taçlandırdık. Kaspi, sadece Kazakistan’daki e-ticaret operasyonuyla 22 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip. Türkiye’ye bugüne kadar gelen en büyük yabancı yatırımcılardan biriyle gerçekleşen söz konusu işbirliği, şirketin bölgesel etki alanını da büyüttü.” şeklinde konuştu.

Gökçetekin, Hepsiburada’nın Nasdaq borsalarında işlem gören Kaspi’nin Orta Asya pazarına ulaşmasında önemli bir rol oynadığını belirterek, “BYD gibi yatırımlar konuşuluyor ama bu işbirliği, onlardan daha büyük. En önemlisi ise bu güveni küçük ve orta ölçekli esnafımıza yansıtabiliyor olmak.” ifadelerini kullandı.

Yapay Zeka ve İnovasyon

Gökçetekin, yapay zeka odaklı çalışmalarını vurgulayarak, “285 milyon ürünümüz var. Bu ürünleri insan gücüyle yönetmek mümkün değil, bu yüzden yapay zekaya ihtiyacımız var. Müşterinin hız ihtiyacını, fiyat beklentisini, karşısına çıkacak reklamı yapay zeka belirliyor. Aynı reklamı bir saat sonra göremeyebilirsiniz, çünkü sistem en çok satış sağlayan içeriği ön plana çıkarıyor. Her gün en ucuz fiyatı sunuyoruz. Fiyat garantisi veriyoruz. Bunların hepsi, yapay zeka desteğiyle mümkün.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

TÜBİTAK ile kurdukları “Yapay Zeka Üniversitesi” aracılığıyla açık kaynaklı teknolojileri Türkiye’de paylaştıklarını belirten Gökçetekin, dünyanın önde gelen mühendislerinin burada çalıştığını ve amaçlarının ihracatı ve ticareti geliştirmek olduğunu anlattı.

Sürdürülebilirlik ve Çevre Dostu Politikalar

Gökçetekin, 2025’in zorlu ancak fırsatlarla dolu bir yıl olacağını belirterek, “Türkiye’de nakde dönüş süresi 120-150 günken, e-ticarette bu süre maksimum 30 gün. Yani, nakdinize sahip olmak istiyorsanız, e-ticaret büyüyecek. Genç nesil fiziksel mağazaları sevse de alışverişlerini e-ticaret üzerinden yapıyor. Sosyal medya da bunu destekliyor. Her yıl yüzde 20 organik büyüyen bir pazar var. Markalaşmak ve ihracat için bu alanda büyümeye mecburuz.” şeklinde konuştu.

Sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında da bilgi veren Gökçetekin, HepsiJet’in tüm araç filosunu elektrikli segmente dönüştürdüklerini açıkladı. “Evet, (elektrikli araçlar) şu anda daha pahalı. Ama bunların kullanımı, Türkiye için daha iyi. HepsiJet, karbon salımı en düşük ticaret lojistiği sağlayıcısı konumunda.” dedi.

Kaynak: AA / Sibel Morrow – Ekonomi

Related Posts

Dünya tarihini değiştirecek icat! Hayatınız tamamen değişecek

Son yıllarda akıllı telefonlar insanlar için yalnızca iletişim kurma aracı olmaktan çok daha fazlası haline geldi. Birçok veriyi, dosyayı, bilgiye içinde barındıran telefonlar insanların hayatlarının bir parçası haline geldi. Apple’ın efsane …

Robotlar artık “hissedebilecek”: En gerçekçi sentetik cilt üretildi

Robotların her geçen gün insanlara daha çok benzemeye başladığı bu dönemde, şimdi de sıra “dokunma duyusuna” geldi. İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi ve University College London’dan araştırmacılar, insan derisine benzer şekilde dokunmayı, ısıyı, soğuğu ve hasarı algılayabilen yeni bir sentetik cilt geliştirdiklerini duyurdu.

ChatGPT için gelişmiş ses modu artık daha doğal

ChatGPT, özellikle doğal konuşma tarafında gelişme kaydetmeye devam ediyor.

YouTube’un Music uygulamasına daha fazla reklam getirildi

Reklam sayısını artırmaya devam eden YouTube, bu sefer de müzik uygulamasındaki reklamların sayısını artırdı.

Bayburtlu öğrencilerden görme engelliler için yapay zeka destekli robot köpek

Bayburt’ta görme engellilerin günlük hayatta yaşadığı zorlukları azaltmak isteyen lise öğrencileri, “Görevbot” adını verdikleri yapay zeka destekli robot köpek yaptı.

Ruh sağlığı için yeni adres… Gençler yapay zekaya yöneliyor

Çin ve Tayvan’da birçok genç, gecenin geç saatlerinde sıkıntılarını paylaşmak için arkadaşlarına ya da terapistlere değil, yapay zekaya başvuruyor. Psikolojik destek almak isteyen ancak çevresine açılamayan ya da maddi imkansızlıklarla karşılaşan bireyler, çözümü ChatGPT veya yerel AI sohbet robotlarında buluyor.