Nvidia CEO’su Jensen Huang, Çin’e Sürpriz Ziyaret Gerçekleştirdi

Nvidia CEO’su Jensen Huang, Çin’e Sürpriz Ziyaret Gerçekleştirdi

ABD’li çip ve grafik işlemcisi üreticisi Nvidia’nın kurucusu ve patronu Jensen Huang, Washington yönetiminin Çin’e yeni çip kısıtlamasını duyurmasının hemen ardından beklenmeyen bir hamle yaparak Çin’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Çin devlet televizyonu CCTV’nin aktardığı habere göre Huang, Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi (CCPIT) tarafından davet edilerek Pekin’de görüşmelerde bulundu.

Huang, CCPIT Başkanı Rin Hongbin ile yaptığı görüşmede, Nvidia’nın Çin’i “anahtar bir pazar” olarak gördüğünü ve işbirliğini sürdürmeyi umut ettiğini belirtti. Nvidia’nın Çin pazarına hizmet vermeyi sürdüreceğini vurgulayan Huang, şirketin ürünlerini düzenleyici kurallara uygun olarak optimize etmek için her türlü çabayı göstereceğini ve kısıtlamalara uyum sağlamak için özel çipler geliştireceğini açıkladı.

Financial Times gazetesinin haberine göre, Huang ayrıca Çinli yapay zeka şirketi DeepSeek’in kurucusu ve patronu Liang Winking ile bir araya gelerek yapay zeka sektöründeki gelişmeleri ele aldı.

ABD’nin Çin’e yönelik yeni çip kısıtlamasının açıklanmasının hemen ardından gerçekleşen Huang’ın ziyareti, şirketin Çin’e ürettikleri H20 grafik işlemci ünitelerinin ihracatını kısıtlama kararıyla ilgiliydi. Nvidia, ABD yönetiminin söz konusu çiplerin Çin’e ihracatını izne tabi kılacağını duyurmasıyla 5,5 milyar dolarlık maliyetle karşı karşıya kaldığını açıklamıştı. Bu durum, şirketin ABD’de işlem gören hisselerinin değer kaybetmesine neden olmuştu.

Washington yönetimi daha önce Nvidia’nın yapay zeka modellerini eğitme amaçlı geliştirdiği çiplerin Çin’e ihracatını kısıtlamış ve buna karşılık olarak Nvidia, daha az gelişmiş H20 grafik işlemci üniteleri geliştirip Çin’e satmaya başlamıştı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Emre Aytekin – Ekonomi

Related Posts

Dünya tarihini değiştirecek icat! Hayatınız tamamen değişecek

Son yıllarda akıllı telefonlar insanlar için yalnızca iletişim kurma aracı olmaktan çok daha fazlası haline geldi. Birçok veriyi, dosyayı, bilgiye içinde barındıran telefonlar insanların hayatlarının bir parçası haline geldi. Apple’ın efsane …

Robotlar artık “hissedebilecek”: En gerçekçi sentetik cilt üretildi

Robotların her geçen gün insanlara daha çok benzemeye başladığı bu dönemde, şimdi de sıra “dokunma duyusuna” geldi. İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi ve University College London’dan araştırmacılar, insan derisine benzer şekilde dokunmayı, ısıyı, soğuğu ve hasarı algılayabilen yeni bir sentetik cilt geliştirdiklerini duyurdu.

ChatGPT için gelişmiş ses modu artık daha doğal

ChatGPT, özellikle doğal konuşma tarafında gelişme kaydetmeye devam ediyor.

YouTube’un Music uygulamasına daha fazla reklam getirildi

Reklam sayısını artırmaya devam eden YouTube, bu sefer de müzik uygulamasındaki reklamların sayısını artırdı.

Bayburtlu öğrencilerden görme engelliler için yapay zeka destekli robot köpek

Bayburt’ta görme engellilerin günlük hayatta yaşadığı zorlukları azaltmak isteyen lise öğrencileri, “Görevbot” adını verdikleri yapay zeka destekli robot köpek yaptı.

Ruh sağlığı için yeni adres… Gençler yapay zekaya yöneliyor

Çin ve Tayvan’da birçok genç, gecenin geç saatlerinde sıkıntılarını paylaşmak için arkadaşlarına ya da terapistlere değil, yapay zekaya başvuruyor. Psikolojik destek almak isteyen ancak çevresine açılamayan ya da maddi imkansızlıklarla karşılaşan bireyler, çözümü ChatGPT veya yerel AI sohbet robotlarında buluyor.