TSB Başkan Yardımcısı Yaşar, Türkiye’de kasko durumunu değerlendirdi

Türkiye Sigorta Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar: Kasko Sigortası ve Sektörün Durumu

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkan Yardımcısı ve Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, Türkiye‘de kasko yaptırılmasını ve sigorta sektörünü değerlendirdi.

Yılda yaklaşık 20 milyon kasko teklifi verildiğini ancak bunlardan sadece 8 buçuk milyonunun poliçeye dönüştüğünü belirten Yaşar, kasko sigortasında tekliften poliçeye dönüşüm oranının potansiyelin altında olduğunu vurguladı. Kasko fiyatlarının artık rekabet sayesinde maliyetlerin 10 puan altında seyrettiğini söyleyen Yaşar, müşterilerin poliçe almadaki kararsızlığının önemli bir nedeninin teminat içeriklerini anlamamaları olduğunu dile getirdi.

Yaşar, araçların yaş ortalamasının yüksek olmasını da ele alarak yaş bazlı esnek fiyatlama modellerinin geliştirilmesi gerektiğini öne sürdü. Ayrıca, dar kaskonun artık güçlü bir alternatif olduğunu belirterek sektörün fiyat odaklı rekabetten daha çok değer odaklı danışmanlık yaklaşımından beslenmesi gerektiğini ifade etti.

Sigorta sektörünün anlaşılır ve sade ürünler üretmesi gerektiğini vurgulayan Yaşar, sigorta okuryazarlığını artırmak için yapay zeka destekli uygulamaların kullanılması gerektiğini belirtti. Sonuç olarak, kasko sigortasının aracı korumakla kalmayıp hayatı, zamanı, emeği ve huzuru da koruduğunu belirten Yaşar, bu bilinci topluma yaymanın hepimizin sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Dünya tarihini değiştirecek icat! Hayatınız tamamen değişecek

Son yıllarda akıllı telefonlar insanlar için yalnızca iletişim kurma aracı olmaktan çok daha fazlası haline geldi. Birçok veriyi, dosyayı, bilgiye içinde barındıran telefonlar insanların hayatlarının bir parçası haline geldi. Apple’ın efsane …

Robotlar artık “hissedebilecek”: En gerçekçi sentetik cilt üretildi

Robotların her geçen gün insanlara daha çok benzemeye başladığı bu dönemde, şimdi de sıra “dokunma duyusuna” geldi. İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi ve University College London’dan araştırmacılar, insan derisine benzer şekilde dokunmayı, ısıyı, soğuğu ve hasarı algılayabilen yeni bir sentetik cilt geliştirdiklerini duyurdu.

ChatGPT için gelişmiş ses modu artık daha doğal

ChatGPT, özellikle doğal konuşma tarafında gelişme kaydetmeye devam ediyor.

YouTube’un Music uygulamasına daha fazla reklam getirildi

Reklam sayısını artırmaya devam eden YouTube, bu sefer de müzik uygulamasındaki reklamların sayısını artırdı.

Bayburtlu öğrencilerden görme engelliler için yapay zeka destekli robot köpek

Bayburt’ta görme engellilerin günlük hayatta yaşadığı zorlukları azaltmak isteyen lise öğrencileri, “Görevbot” adını verdikleri yapay zeka destekli robot köpek yaptı.

Ruh sağlığı için yeni adres… Gençler yapay zekaya yöneliyor

Çin ve Tayvan’da birçok genç, gecenin geç saatlerinde sıkıntılarını paylaşmak için arkadaşlarına ya da terapistlere değil, yapay zekaya başvuruyor. Psikolojik destek almak isteyen ancak çevresine açılamayan ya da maddi imkansızlıklarla karşılaşan bireyler, çözümü ChatGPT veya yerel AI sohbet robotlarında buluyor.