Kanserle mücadelede gizli güç!

Egzersizin Kanser Tedavisi Üzerindeki Olumlu Etkileri Çalışmalarla Kanıtlandı

Çin Tıp Üniversitesi’ne bağlı Shengjing Hastanesi liderliğinde yapılan araştırmada, 2012 ile 2024 yılları arasında yayınlanmış rastgele kontrol deneylerinden elde edilen veriler incelendi. Toplamda 80 bilimsel makaleden elde edilen 485 farklı bulgu üzerinde detaylı analizler gerçekleştirildi.

Araştırmanın sonuçlarına göre; aerobik ve direnç antrenmanları, yüksek yoğunluklu aralıklı egzersizler, tai chi ve yoga gibi aktiviteler, kanser tedavisine bağlı olarak ortaya çıkan kalp ve sinir hasarı, beyin sisi ve nefes darlığı gibi yan etkileri belirgin bir şekilde azaltabilmektedir.

Egzersizin sadece fiziksel değil, aynı zamanda psikolojik olarak da hastalara destek sağladığı belirtilmektedir. Daha iyi bir uyku kalitesi, genel vücut fonksiyonlarında artış, sosyal etkileşimde iyileşme ve yaşam kalitesinde gözle görülür bir yükseliş sağlandığı vurgulanmaktadır.

Çalışmada, ameliyat öncesinde düzenli olarak yapılan egzersizin; operasyon sonrası komplikasyon riskini, ağrı düzeyini, hastanede kalış süresini ve ölüm oranını azalttığına dair güçlü kanıtlar bulunduğu rapor edildi.

Araştırmacılar, elde ettikleri sonuçlar ile ilgili, “Bu çalışma, egzersizin kanser tedavi protokollerine başarılı bir şekilde entegre edilmesinin etkinliğini bir kez daha kanıtlamaktadır. Orta ila yüksek düzeyde güvenilir olan bulgular, egzersizin tedaviye bağlı olumsuz etkileri azalttığını, vücut yapısını ve biyolojik göstergeleri iyileştirdiğini ve yaşam kalitesini artırdığını göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Klima kullanımında en sık yapılan 5 yanlış: Siz de yapıyor olabilirsiniz

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, serinlemek için tercih edilen klimaların sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, “Klimalar oda içerisindeki havayı alır, soğutur ve tekrar geri verir. İçerideki aynı hava devridaim olduğu için bir süre sonra o hava kirlenir” dedi.

Klorlu havuzlar diş minesini sessizce eritiyor!

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Yaz mevsimiyle birlikte yüzme havuzları dolup taşarken, diş sağlığını tehdit eden büyük bir tehlike göz ardı ediliyor. Klorlu havuzlarda kontrolsüz pH seviyeleri, özellikle genç yüzücülerde diş minesinin çözünmesine, hassasiyet artışına ve çürük oluşumuna neden oluyor” dedi.

İlaç kullanıyorsanız bu baharata dikkat: Etkisini azaltıyor!

Doğal ve sağlıklı kabul edilerek sıklıkla kullanılan bazı baharatlar, ilaç tedavileri üzerinde beklenmedik etkiler yaratabiliyor. Mississippi Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, özellikle tarçının içerdiği aktif bileşenlerin bazı ilaçların vücuttaki etkisini azaltabileceğini ortaya koydu.

Cildiniz ve saçlarınız kuru ve cansız mı? Nedeni bu hastalık olabilir!

“Sürekli yorgun ve bitkin hissediyorum”, “Sabahları yataktan kalkmakta zorlanıyorum”, “Kendimi bir türlü ısıtamıyorum, sürekli üşüyorum”, “Su içsem kilo alıyorum”… Bu ve benzeri şikayetler Hashimoto (Haşimato) hastalığının belirtileri olabilir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Ece Demirbaş, Hashimoto’nun öne çıkan 10 belirtisini sıraladı.

Bahar geldi, ortaya çıktılar: Kenelere karşı nasıl önlem almalıyız?

Kars’ta baharın gelişiyle meralar canlandı, ancak keneler de ortaya çıktı. Uzmanlar, kene ısırıklarının ölümcül hastalıklara yol açabileceğini belirterek vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Baş dönmesi ve yorgunluğa neden oluyor! Günlük ne kadar su tüketmeliyiz?

Yoğun sıvı kaybının baş dönmesi, yorgunluk ve hatta solunum sıkıntılarına sebep olabileceğine dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, havaların ısınmaya başlamasıyla daha da özen gösterilmesi gereken su tüketimi hakkında bilgi verdi.