Bir yıl bekletilip 50 milyon TL’ye satılıyor: 5 kardeşe servet kazandırıyor

Muş Eski Kaşar Peyniri Coğrafi İşaret Belgesiyle Tüketicilerin Tercihi Haline Geldi

Muş’ta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) desteğiyle coğrafi işaret belgesi alan eski kaşar peyniri, tüketiciler arasında büyük ilgi görüyor.

Girişimci 5 kardeşin kurduğu tesiste yılda 160 ton eski kaşar peyniri üretiliyor ve bu peynir, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Ankara ve Mersin gibi pek çok şehre dağıtılıyor.

Tesisi inceleyen Tarım ve Orman İl Müdürü Necattin Göç, Muş’un tarım ve hayvancılık potansiyeli hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Göç, Muş’un verimli toprakları, geniş çayırları, meraları, dağları, yaylaları, bitki florası ve su kaynaklarıyla üretime büyük katkı sağladığını vurguladı.

Artan bitkisel üretim miktarları ve işlenen tarım arazisi oranlarına dikkat çeken Göç, “Muş’un sulama projelerinin tamamlanmasıyla birlikte ülkemiz tarımında daha fazla yer alacağına inanıyoruz. İlimizde 242 bin büyükbaş ve 1 milyon 160 bin küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Bu da Muş’u hayvancılık alanında önemli bir merkez haline getiriyor.” şeklinde konuştu.

Göç, 2024 yılı TÜİK verilerine göre Muş’ta yaklaşık 400 bin ton süt üretildiğini ve bu sütten elde edilen 1600 tonunun Muş eski kaşar peyniri üretiminde kullanıldığını belirtti. Coğrafi işaret belgesi için başvurduklarını ve 2023 yılında belgelerini aldıklarını dile getiren Göç, “Kaşar peynirimiz ilimizin ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. 2024 verilerine göre yaklaşık 50 milyon lira ekonomik katkı sağladık.” dedi.

Eski kaşar peyniri üretimine 62 yıldır devam ettiklerini söyleyen Ercan Rençber, işlettikleri sütü hijyenik koşullarda kaşar peynirine dönüştürdüklerini belirtti. Günlük bir ton kaşar peyniri ürettiklerini ve bu peyniri 6 ay olgunlaştırdıktan sonra çeşitli illere gönderdiklerini dile getiren Rençber, Muş eski kaşar peynirinin kalitesinden ödün vermediklerini vurguladı.

Related Posts

DİSK-AR 137 ayın en kötü ikinci verisini açıkladı

DİSK-AR (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi), işsizlik verilerini açıkladı. DİSK-AR’ın değerlendirmesine göre, Türkiye’de geniş tanımlı işsiz sayısı 12 milyon 600 bin kişi olarak hesaplandı. Bu rakam, dar tanımlı işsizliğin …

Doğrudan satışlar hakkında yönetmelik taslağıyla gerekçesiz cayma!

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz ve TÜKONFED Başkan Vekili İbrahim Güllü, Doğrudan Satışlar Hakkında Yönetmelik Taslağı hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni yönetmelikle tüketiciler satın aldıkları ürün ya da hizmetten 30 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin cayabilecek.

Yeniçağ Gazetesi: Fakirlikte liderliğimizi kimseye kaptırmıyoruz

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… Gazetemizi okumak için tıklayınız… FAKİRLİKTE LİDERLİĞİMİZİ KİMSEYE KAPTIRMIYORUZ Emekli ve asgari ücretlinin açlık sınırının altında yaşam mücadelesi yoksullukta Türkiye’yi zirvede tutuyor. Eurostat …

TCMB, PPK özetini yayımladı: Sıkı duruşa devam

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 19 Haziran 2025 tarihli Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin özetini yayımladı. Banka, dezenflasyon sürecine ilişkin güçlü sinyaller verdi. PPK özetinde yer alan değerlendirmelere göre, mayıs …

Temizlik ürünü tehlike saçtı: Bakanlık toplatma kararı aldı

Ticaret Bakanlığı, piyasa gözetimi ve denetimi kapsamında yürütülen çalışmalar doğrultusunda, yetkili kuruluşlar tarafından güvensiz olduğu belirlenen ürünleri “Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi” üzerinden duyurmaya devam ediyor. SATIŞININ YASAKLANMASINA …

Ateşkes haberleri petrolün ateşini düşürdü

Orta Doğu’daki jeopolitik risklerin artmasıyla birlikte yükselene petrol ‘ateşkes’ haberlerinin ardından düşüşe geçti. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 67,23 dolardan işlem görüyor.