Hepsiburada’nın 25. Yılı ve Kaspi ile Stratejik Ortaklık

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin: Kaspi İşbirliğiyle 25. Yılı Kutluyoruz

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, şirketin 25. yılını, Kazakistan merkezli teknoloji grubu Kaspi ile gerçekleştirdikleri stratejik ortaklıkla kutladıklarını belirtti. Gökçetekin, “Türkiye’ye bugüne kadar gelen en büyük yabancı yatırımcılardan biriyle gerçekleşen söz konusu işbirliği, şirketin bölgesel etki alanını da büyüttü.” dedi.

Hepsiburada’nın Perakende 2025 Zirvesi’nde Önemi

Birleşmiş Markalar Derneği’nin Fast Company ile düzenlediği Perakende 2025 Zirvesi’nde konuşan Gökçetekin, yapay zeka, müşteri deneyimi ve sürdürülebilirlik konularında Hepsiburada‘nın yürüttüğü çalışmaları ve Kaspi ile olan işbirliklerini değerlendirdi.

Türkiye‘nin önde gelen e-ticaret platformlarından Hepsiburada‘nın 25’inci yılını kutlayan Gökçetekin, Kaspi’nin şirketlerine yatırım yapmalarıyla ilgili bilgi verdi. Gökçetekin, “25. yılımızı, Kazakistan merkezli Kaspi şirketinin ana yatırımcımız olmasıyla taçlandırdık. Kaspi, sadece Kazakistan’daki e-ticaret operasyonuyla 22 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip. Türkiye’ye bugüne kadar gelen en büyük yabancı yatırımcılardan biriyle gerçekleşen söz konusu işbirliği, şirketin bölgesel etki alanını da büyüttü.” şeklinde konuştu.

Gökçetekin, Hepsiburada’nın Nasdaq borsalarında işlem gören Kaspi’nin Orta Asya pazarına ulaşmasında önemli bir rol oynadığını belirterek, “BYD gibi yatırımlar konuşuluyor ama bu işbirliği, onlardan daha büyük. En önemlisi ise bu güveni küçük ve orta ölçekli esnafımıza yansıtabiliyor olmak.” ifadelerini kullandı.

Yapay Zeka ve İnovasyon

Gökçetekin, yapay zeka odaklı çalışmalarını vurgulayarak, “285 milyon ürünümüz var. Bu ürünleri insan gücüyle yönetmek mümkün değil, bu yüzden yapay zekaya ihtiyacımız var. Müşterinin hız ihtiyacını, fiyat beklentisini, karşısına çıkacak reklamı yapay zeka belirliyor. Aynı reklamı bir saat sonra göremeyebilirsiniz, çünkü sistem en çok satış sağlayan içeriği ön plana çıkarıyor. Her gün en ucuz fiyatı sunuyoruz. Fiyat garantisi veriyoruz. Bunların hepsi, yapay zeka desteğiyle mümkün.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

TÜBİTAK ile kurdukları “Yapay Zeka Üniversitesi” aracılığıyla açık kaynaklı teknolojileri Türkiye’de paylaştıklarını belirten Gökçetekin, dünyanın önde gelen mühendislerinin burada çalıştığını ve amaçlarının ihracatı ve ticareti geliştirmek olduğunu anlattı.

Sürdürülebilirlik ve Çevre Dostu Politikalar

Gökçetekin, 2025’in zorlu ancak fırsatlarla dolu bir yıl olacağını belirterek, “Türkiye’de nakde dönüş süresi 120-150 günken, e-ticarette bu süre maksimum 30 gün. Yani, nakdinize sahip olmak istiyorsanız, e-ticaret büyüyecek. Genç nesil fiziksel mağazaları sevse de alışverişlerini e-ticaret üzerinden yapıyor. Sosyal medya da bunu destekliyor. Her yıl yüzde 20 organik büyüyen bir pazar var. Markalaşmak ve ihracat için bu alanda büyümeye mecburuz.” şeklinde konuştu.

Sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında da bilgi veren Gökçetekin, HepsiJet’in tüm araç filosunu elektrikli segmente dönüştürdüklerini açıkladı. “Evet, (elektrikli araçlar) şu anda daha pahalı. Ama bunların kullanımı, Türkiye için daha iyi. HepsiJet, karbon salımı en düşük ticaret lojistiği sağlayıcısı konumunda.” dedi.

Kaynak: AA / Sibel Morrow – Ekonomi

Related Posts

Google’dan kritik güvenlik uyarısı: 2G bağlantısını kapatın!

Google, akıllı telefon kullanıcılarını hedef alan yeni bir siber tehdit konusunda uyararak, cihazlardaki 2G bağlantısının devre dışı bırakılmasını önerdi. Şirketin bu adımı, mobil ağ güvenliğini tehdit eden ve kullanıcıları doğrudan hedef alan saldırılara karşı alınabilecek en etkili önlemlerden biri olarak değerlendiriliyor.

WhatsApp’a yapay zekâlı mesaj özeti geldi

WhatsApp, kullanıcıların okunmamış mesajlarına hızlıca göz atmalarını sağlayan yeni bir yapay zekâ özelliğini duyurdu. Message Summaries (Mesaj Özetleri) adı verilen bu yenilik, mesaj gizliliğini koruyarak kullanıcıların bireysel ve grup sohbetlerinde olan biteni özetle görmelerine olanak tanıyor.

Android telefonlar depremleri nasıl tespit edebiliyor?

Android telefonlarda bulunan deprem uyarısı sistemi, Türkiye de dahil 100’den fazla ülkede önceden deprem uyarısı verebiliyor. Hazırlanmayı sağlayabilecek bu fazladan birkaç saniye insanların hayatını kurtarabilir.

Eğitimde yapay zeka dönemi! TETZ 2025 zirvesi geleceğin şifresini araladı

Yalçın ÇELİK – Yeniçağ Pursaklar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı çeşitli okullardan temsilci öğretmenlerin de aktif katılım sağladığı zirvede, eğitimde dijital dönüşüm ve yapay zekâ tabanlı yenilikler masaya yatırıldı. EĞİTİM VE TEKNOLOJİ AYNI …

Mobil ve internette her şeyi değiştirecek ihale için tarih belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 5G frekans ihalesinin Ağustos ayı içinde yapılacağını ve 5G mobil iletişimin gelecek yıl başlamasını beklediğini söyledi. Milyarlarca dolar değerinde olacak ihalenin katılımcılarının ilerleyen günlerde kesinleşmesi bekleniyor.

Beton artık çatlak tanımıyor! Geleceğin teknolojisi

İnşaat sektöründe çığır açan bir yenilik, kendini onaran beton teknolojisi, dünya genelinde bilim insanlarının ve mühendislerin ilgisini çekti. Çatlaklarını kendi kendine tamir edebilen bu malzeme, altyapıların ömrünü uzatırken bakım maliyetlerini …