Kastamonu’da Sahipli Köpeklere Mikroçip Uygulaması Başlatıldı

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sahipli Köpekler İçin Mikroçip Uygulaması Başlattı

Kastamonu’da sahipli köpeklerin kimliklendirilmesi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri köylerde mikroçip uygulama çalışması başlattı.

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ekipleri, il genelindeki köylerde sahipli köpekler için mikroçip uygulaması başlattı. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde gerçekleştirilen bu uygulama ile hayvan refahının artırılması, hayvan hareketlerinin izlenebilirliğinin sağlanması ve kayıt sisteminin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında, sahipli olmasına rağmen henüz çip takılmamış ve kimliklendirilmemiş köpeklerin kayıt altına alınması hedefleniyor. Mikroçip uygulaması sayesinde köpeğin kimliği dijital olarak sisteme kaydedilerek, hayvanın kaybolması, terk edilmesi ya da sağlık hizmeti alması durumunda hızlı ve doğru müdahale imkanı sağlanıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, hayvanlarını kimliklendirme konusunda gereken hassasiyeti göstermeyen hayvan sahiplerine yasal yaptırım uygulanacağını belirtti. Toplum sağlığı ve güvenliği için yapılan bu çalışmaların vatandaşların destek ve hassasiyetini gerektirdiği vurgulandı ve kimliklendirme faaliyetlerinin devamıyla daha sağlıklı bir hayvan yönetiminin hedeflendiği ifade edildi. – KASTAMONU

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Related Posts

Doç Dr. Candevir: “Terliyken soğuk su içme, hasta olursun” inanışı şehir efsanesi

Doç Dr. Candevir: “Terliyken soğuk su içme, hasta olursun” inanışı şehir efsanesi

Diyabet alarmı: Çocuklarda vaka sayısı artışta

Ülkemizde 0-18 yaş grubundaki her 100 bin çocuktan yaklaşık 10-20’sinde Tip 1 diyabet görülüyor. Hastalığın görülme yaşı giderek düştüğünü, okul öncesi dönemde, hatta 1 yaşından küçük bebeklerde bile tanı konulabildiğini belirten Uzm. Dr. Jalilova, “Bu durum, ebeveynlerin ve sağlık çalışanlarının çocuklarda diyabet belirtilerini erken fark etmesinin önemini artırmaktadır” dedi.

Klima kullanımında en sık yapılan 5 yanlış: Siz de yapıyor olabilirsiniz

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, serinlemek için tercih edilen klimaların sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, “Klimalar oda içerisindeki havayı alır, soğutur ve tekrar geri verir. İçerideki aynı hava devridaim olduğu için bir süre sonra o hava kirlenir” dedi.

Klorlu havuzlar diş minesini sessizce eritiyor!

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Yaz mevsimiyle birlikte yüzme havuzları dolup taşarken, diş sağlığını tehdit eden büyük bir tehlike göz ardı ediliyor. Klorlu havuzlarda kontrolsüz pH seviyeleri, özellikle genç yüzücülerde diş minesinin çözünmesine, hassasiyet artışına ve çürük oluşumuna neden oluyor” dedi.

İlaç kullanıyorsanız bu baharata dikkat: Etkisini azaltıyor!

Doğal ve sağlıklı kabul edilerek sıklıkla kullanılan bazı baharatlar, ilaç tedavileri üzerinde beklenmedik etkiler yaratabiliyor. Mississippi Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, özellikle tarçının içerdiği aktif bileşenlerin bazı ilaçların vücuttaki etkisini azaltabileceğini ortaya koydu.

Cildiniz ve saçlarınız kuru ve cansız mı? Nedeni bu hastalık olabilir!

“Sürekli yorgun ve bitkin hissediyorum”, “Sabahları yataktan kalkmakta zorlanıyorum”, “Kendimi bir türlü ısıtamıyorum, sürekli üşüyorum”, “Su içsem kilo alıyorum”… Bu ve benzeri şikayetler Hashimoto (Haşimato) hastalığının belirtileri olabilir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Ece Demirbaş, Hashimoto’nun öne çıkan 10 belirtisini sıraladı.